Conform de wetgeving bescherming van persoonsgegevens bieden wij jou ons Privacy & Cookie beleid aan. Dit beleid geldt voor alle services die wij als bedrijf verlenen.

OK

UW AUTO MILIEUBEWUST GERECYCLED

Gestapelde sloopauto's

Waarom Recycling van auto’s?

De behoefte aan grondstoffen voor het bouwen van auto’s neemt toe. Deze grondstoffen komen steeds lastiger beschikbaar. Om minder afhankelijk te zijn van buitenlandse grondstoffenleveranciers is recycling van auto’s, het terugwinnen van grondstoffen uit sloopauto’s, steeds belangrijker.

Wat doen wij, en wat gebeurt er met de ingeleverde sloop auto’s?

Hoe wordt gezorgd voor hoogwaardig hergebruik van de onderdelen uit een sloopauto en bijvoorbeeld accu’s en hoe worden de laatste procenten afval uit een gesloopte auto verwerkt?

Auto Recycling Joure is aangesloten bij de ARN en wil op een zo innovatief mogelijke manier auto-onderdelen van gesloopte auto’s beschikbaar te maken voor hergebruik. Dit gebeurt voornamelijk door de uitgebreide verkoop van de sloop onderdelen van de auto’s en de afvoer van de vloeistoffen en restmaterialen.

Afmelding van een sloop auto bij de RDW

Bij ons worden de auto’s die binnen komen bij het RDW afgemeld als zijnde ‘sloopauto’.
Vervolgens worden alle vloeibare stoffen afgetapt en opgeslagen d.m.v. onze speciaal daarvoor ontworpen aftapinstallatie om vervolgens milieubewust te worden afgevoerd voor hergebruik.

Auto onderdelen die zoal worden gedemonteerd na binnenkomst zijn o.a. banden, katalysatoren, motorblokken, versnellingsbakken en plaatwerk.

Wat gebeurt er met er vervolgens met uw gesloopte auto (donorauto)?

De auto zal vervolgens vloeistof vrij ons terrein op gaan om daar als zijnde “donorauto” te fungeren.
Wij stellen alle auto’s dus beschikbaar voor klanten om er onderdelen van af te halen voor hergebruik!

Is er vervolgens na enige tijd zo goed als niets meer over van een auto, dan gaat deze weer terug naar onze recycling-hal, om daar na demontage van de nog overgebleven slooponderdelen onze eigen pers in te gaan.

Na deze stappen zullen de gesloopte auto’s worden afgevoerd om naar de shredder te worden vervoerd.
Daar worden alle geperste auto’s volledig vermaalt, waarna ijzer, kunststof en glas weer een nieuwe leven tegemoet zullen gaan..

Kortom, wij werken er actief aan mee om de recycling van auto’s te optimaliseren en verspilling van materiaal tegen te gaan. Is het niet via de verkoop van auto onderdelen, dan wel via de recycling van het afval van de gesloopte auto’s.